2010. augusztus 1., vasárnap

Honnan annyi türelem?

A türelem többféle lehet. Lehet türelmesen kivárni, hogy történjen valami jó. Vagy lehet az emberekkel türelmesnek lenni. Én önmagam alapjába véve mindig egy türelmes embernek tartottam, és a múlt idő nem indokolt most sem (csak fogalmazási mód). Őszintén szólva, szükségem is van arra, hogy türelmes legyek, minden szempontból. Egyrészt a napi emberi kapcsolatok megkívánják ezt. Még ha időnként félemberinek tűnnek is. Hogy hol a határ? Mert, van határ. A kérdés csak annyi, embere válogatja, kinél hol a határ, de ettől függetlenül határ mindenkinél van. Személy szerint, azt hiszem akkor van kis problémám a türelemmel, amikor egyesek totál félrebeszélnek. Vagy teljesen buta dolgokat állítanak. Sőt, nem is akkor. Inkább, amikor megpróbálom észérvekkel elmagyarázni ezt és továbbra is mondják a magukét.
Ma délutánra újra leszakadt az ég, már nem tudom hányadszorra az idén. Mivel az ablakunk felé fújt még a szél is, no meg tényleg rendesen zuhant, a párkányon befolyt a víz, lecsorgott a földre. Ki is kellett teregetni néhány rongyot a földre, hogy felszívja a vizet az ablak alól. Kicsivel később, kopognak. Az alsó szomszédasszony, ugyanaz, akinek a múltkor nagyon nehéz volt elmagyarázni, hogy nem nálam megy hangosan az zene. A teraszára befolyik a víz. Nem, nem az égből, hanem tőlünk. Kimentünk, nem volt bokáig érő víz. Szerinte a sarokban lévő doboz a hibás, húzzuk el. Kiderült, alatta még száraz is nagyobbrészt. Szerinte a megoldás az lenne, ha ezentúl, amikor esik, kimegyünk a teraszra feltörölgetni a vizet, ne folyjon le hozzá. Szóba se jöhet, hogy esetleg, amikor a teraszát beépíttette, nem csinálták meg rendesen az izolálást (mert nem fizette meg). Hisz végső soron tényleg tőlünk folyik be hozzá az a víz, ami előtte fentről esett le. Én meg le fogom lőni majd a galambokat, mert teljesen biztos, hogy ők köpködték be az ablakomon a fölösleges vizet, amit nem tudtak meginni. Persze, teljesen türelmesen. A cérna el ne szakadjon.

UI. És apropó cérnaszakadás. Én, ha fütyülni akarok, fütyülök. Nem kommentáltam, de érdemes megnézni, akár angol felirattal. Még akkor is, ha román film. Csak egyetlen dolog hiányzik belőle.

1 megjegyzés:

andika írta...

Koszonom ezt a bejegyzest.