2009. augusztus 21., péntek

Újra elvált a sz. a májtól

Újabb példáját láthatjuk annak, hogy mit jelent a magát az erdélyi magyarság képviseletének valló nagy magyar Összefo(g)(s)ás. Miután az eredetileg május 23-ra kitűzött dátumot már halasztották az udmrések, a szeptember 5-i dátumra most ráadásul nem mennek el, cserébe megszervezik szeptember 4-én a saját székely nagygyűlésüket, amire ráadásul nem hajlandók meghívni az MPP-s választott önkormányzati képviselőket.

Kel(l)em(etl)en Hunor, akit úgy tűnik Narkó Méla már gondolatban kinevezett méltó utódjául a következőképpen nyilatkozik a dologról: miután sajnálatosnak nevezte az SZNT hozzáállását a nagygyűlés megszervezéséhez „Mi elismerjük, hogy korábban a nagygyűlést az SZNT kezdeményezte. Ám a testületnek nincsenek önkormányzati képviselői, így az RMDSZ és az EMNT hirdette meg a rendezvényt valamennyi székely elöljáró részvételével. Ezek után hirdette meg újra az SZNT a maga rendezvényét. Elnökük, Izsák Balázs sajnos nem számolt azzal, hogy így Szász Jenő politikai játékszerévé vált”

Amit viszont a vak is kellene lásson - csak sajnos ez már nem vakság a választók részéről, hanem táposság - az EMNT-nek viszont szintén nincsenek önkormányzati képviselői, sőt alapjába véve sok köze sincs a Székelyföld autonómiájához, maximum esetleges támogatóként (ami az udmr-ről esetleg kampány alkalmakor hangoztatott szlogenek szintjén lenne esetleg elmondható). Az MPP-nek viszont vannak önkormányzati képviselői is, sőt polgármesterei is, annyi amennyi, de nem kevés. A Székely Nemzeti Tanács pedig többet tett az autonómiáért, mint bárki más, még akkor is, ha néhanapján kicsit ibóktalanul is. De ők legalább komolyan gondolják. Húsz évvel az udmr megalakulása után joggal kérdőjelezhető meg a hitelességük, amikor kiejtik szájukon az autonómiát, igazából csak azért állnak időnként mögéje, hogy sikeresen akadályozhassanak bármi nemű előrelépést.

Izsák Balázs utolsó kísérlete.

T.T.T. közleményben kéri Hunorkát, vonja vissza kijelentéseit. Tibor, rég észrevehettétek volna, kivel paktáltok. Miközben a püspök úr mélyen hallgat, az EMNT közösen az UDMR-vel rászerveznek az SZNT nagygyűlésére.

Még idézek valamit:

"Azt a hírt, miszerint Tőkés László azt mondta, hogy én ne merjem nála radikálisabban képviselni a székely területi autonómiát, mert akkor mi szembe fogunk helyezkedni egymással, én megerősíteni nem szeretném, mert nem akarom jobban megosztani az erdélyi magyarságot, viszont megcáfolni sem tudom." Ezt Szegedi Csanád, a JOBBIK EU parlamenti képviselője mondta. Eszerint az autonómiát képviselni az EU parlamentben a püspök úr kizárólagos joga? Szép lassan, de elég biztosan pocsékolja el a múltbéli tiszteletet érdemlő aktivitását a püspök úr, és ezúttal már nem bemocskolják mások. Vajon miért?

Nincsenek megjegyzések: