2008. május 30., péntek

Kora reggeli kávé

Kellemesen érintett, hogy van még 20 percem, hogy nyugodtan igyam meg ma reggel a kávémat. S akkor már futtatom az eszmét is (mást sosem futtattam, bár egyesek mondták - aki tudja, mire gondolok, most kacagjon - szerk.megj.). Olvastam pár perce egy jó barátomtól kapott üzenetet, amiben nagyon visszafogottan, arra biztatja a vásárhelyieket, hogy menjenek el szavazni vasárnap. Az üzenetnek egyetlen szavával nem értettem csak egyet. De úgy csinálom, hogy idézem a teljes üzenetet:

"Vásárhelyiek, Maros megyeiek! Vasárnap ne hagyjátok ki, menjetek SZAVAZNI! A polgármesterjelölteknél egyértelműen Borbély Lászlóra kell SZAVAZNI! A megyei tanácselnöknél jól gondoljátok meg kire SZAVAZTOK, mert a legtöbb voksot elért lesz a befutó, NINCS MÁSODIK FORDULÓ! A városi és megyei tanácstag listákon a 2 párt (RMDSz és MPP) közül arra SZAVAZZATOK, amelyikkel szimpatizáltok, hallgassatok a szívetekre! Az EU-parlamenti választáskor megmutattuk, hogy ha mindenki elmegy, nyerni is tudunk, itt az ideje ISMÉTELNI!!! Fogjátok ismerőseitek, rokonotok, szomszédotok és menjetek SZAVAZNI! Küldjétek tovább! Köszi."

A szó, amellyel nem értettem egyet: "egyértelműen" Számomra nem ennyire egyértelmű. Még akkor sem, ha Bölöni László is erre biztat mindenkit. Akkor lenne számomra is egyértelmű a dolog, ha Bölöni László lehetett volna a magyarság közös jelöltje. Akkor lenne legtöbbünknek egyértelmű az, hogy elmegyünk, és rá szavazunk. És nézzük meg azt is, első alkalom ez, amikor Bölöni ilyen szavazásra buzdító üzenetet küld a vásárhelyieknek. Nem akarok tippekbe bocsátkozni, lévén, hogy meggyőződésem, felsőbb szinten döntötték el azt, hogy ki nyeri meg a választást. És nem lehet tudni, mit döntöttek, majd az eredményből tudjuk meg. Csak remélni tudom, hogy a felsőbb szint az nem a nagyoláhfalut jelenti, hanem a Jóistent. Mindannyian ezt reméljük!

De, MENJETEK EL VÁLASZTANI, mert ezzel segíttek abban, hogy a felső szint a Jóisten legyen!

1 megjegyzés:

Bicsak írta...

Bölöni nem való seggnyalásra. Egész életében sportember volt, jobb is ha nem mászik bele az erdélyi politikába. Így mindenki szereti, ha pedig politizálna akkor valaki biztos utálná. :)