2008. június 27., péntek

Mikháza: félviagrás gruppen (hecc)

Időnként szőrnyen lapos. De milyen is lehetne egy olyan kabaré, amelyen egyértelműen érződik, hogy politikai megrendelésre készült szövegekkel van teletűzdelve. Egy magára valamit adó, politikai kabarét előadó csapat akkor lehet hiteles és egyben igazán vicces, ha nem próbálja vicceivel befolyásolni az emberek gondolkozását és mind a két oldalt kigúnyolja a hibáiért. Egyoldalúsággal oda a hitelesség. Mindezt ma Mikházán éppen, de mindenhol ugyanezt adták elő.

3 megjegyzés:

Noémi írta...

most olvasom ezt az ún. bejegyzést, de nem értek egyet veled attól függetlenül, hogy tudom azt, hogy ez a "kabaré stílus" nem egy túl magas szintű műfaj, de ők magas szinten művelik. nyilván mindenkinek megvan a saját véleménye. magától beszél az amikor vásárhelyen vagy bárhol játszanak, már 1 héttel az előadás előtt nem lehet jegyet kapni. ezekszerint mindenki bunkó rajtad kívül? talán a tökamatőr hahotatársulat hozza ki belőled a maximumot? ha igen, akkor sajnállak.

azÁldóját írta...

Elnézésed kell kérjem, ha politikailag észrevettem, hogy a Gruppenhecc kabaréit megrendelésre készítik? És mégiscsak miből vontad le ezen "mindenki bunkó rajtad kivül?" következtetést az én beírásomból? Számomra inkább az jön le, hogy mindenkibekaphatja akiazudmrvelnemértegyet jön le. Amúgy akár erről is simán beszélgethetünk, hogy kivel, és mivel értek egyet. És hogy sajnálsz emiatt, az nem boldogít:))

Noémi írta...

szerintem elég sokat szivatják az eremdéeszt is, a lesz vegaszban is, lehet megrendelésre készülnek, nem tudom, nem tudhatom, de hogy milyen szinten van megcsinálva azt nem lehet figyelmen kívül hagyni. ezt akartam kihangsúlyozni csak.